2011 m. birželio 20 d., pirmadienis

Puodukas


Pamačius šią nuotrauką turbūt ne vienas pagalvosite, kaip smagu Juliukui ant puoduko sėdėti. Tačiau šis smagumas trunka neilgai, tiksliau tik keletą akimirkų. Taip pasodinamas leidžiasi tik su kelnėmis. Įdomu Juliukui su šiuo nauju daiktu pažaisti: sudėti ar išimti kamuoliukus, pasodinti šuniuką ar meškiuką. Labai linksma, kai ir ant galvos užsideda. Leipsta juokais, kai mamytė ir tėvelis patys sėdasi ant puoduko, bandydami įtikinti, kad tai visai nebaisu. Tačiau atsisėdus pačiam Juliui visas smagumas ima ir pradingsta. Štai taip mūsų mažojo veidelis pasikeičia, po kelerių minučių praleistų ant puoduko

 
Jeigu numaunu kelnes ir pampersą ir taip tenka pajusti, kas yra tas puodukas. Ašaros bėga per skruostus, visas net drebėti pradeda iš baimės.

Ech tas mūsų mažasis Juliukas, kaip mažas zuikelis, visko bijo. Panašiai kaip pasakoje "Dangus griūva", net mažas lapelis išgąsdintų mūsų Juliuką :))))

2011 m. birželio 9 d., ketvirtadienis

Pirštukas

Visi puikiai žinome, kad mažieji pažįsta jiems naująjį pasaulį viską liesdami ir kišdami į burnytę. Ne išimtis ir mūsų Juliukas. Kumštį ir pirštus jau seniai pamėgo čiulpti, jau nuo tada kai paguldytas ant pilvuko pradėjo kelti galvytę. Kai nusibosdavo stengtis kelti galvą, mielai grauždavo vieną kumštį. Pradžioje stengdavomės sutrukdyti tokiems pasimėgavimams, tačiau mūsų pastangos buvo perniek. Ištraukti pirštukai iš burnos, neilgai trukus vėl atsirasdavo ten pat.
Naujus daiktus Juliukas stengiasi kuo labiau ištyrinėti ir pačiupinėti. Griebdavo viską rankytėmis, kad tik galėtų pačiupinėti ir žinoma jei pavyktų ir paskanauti. Vieną dieną mūsų smalsuoliukas užsimanė paliesti kaktusą. Tėvelis neprieštaravo šiam Juliuko norui... Nubyrėjo tada Juliukui keletas ašarėlių, bet nuo tos dienos pasidarė atsargesnis. Dabar naujus nežinomus daiktus pirmiausia patikrina su vienu pirštuku. Įsitikinęs, kad saugu liesti, tada jau pasiima su visa ranka, o vėliau....  paragauja.

2011 m. birželio 1 d., trečiadienis

Mūsų mažieji augintiniai

Ne vieną kartą esam pagalvoję įsigyti kokį nors mielą gyvūnėlį, kuris kartu gyventų su mumis. Aš labai myliu kates, mielai sau namie auginčiau mielą kačiuką. Tačiau Modesto meilė katėms tokia, kad manau kambaryje pas mus niekada katytė negyvens ;) Laikyti šunį apartamentuose manau ne išeitis. Tikrai nenorėčiau kiekvieną ankstų rytą eiti į lauką ar saulei šviečiant, ar lietui lijant, tik tam kad pavedžioti augintinį. Taip po tokių pamąstymų pas mus namuose niekas ir negyveno.
Tačiau vieną balandžio vakarą Modestas iš darbo grįžo su mažiuliuku zuikučiu. Labai nustebau iš kur jis jį gavo. Pasirodo, važiuojant iš darbo šį gležną gyvūnėlį apgynė nuo varnų ir šarkų, kurios zuikelį būtų užkapojusios. Zuikutis buvo toks mažytis ir silpnas, kad teko mums jį pasilikti namuose. Galvojom paauginsim truputėlį kol sustiprės ir atsigaus, ir paleisim lauke. Tačiau su kiekviena diena vis labiau prisirišdavome prie šio gyvūnėlio, tad mintį paleisti jį į laisvę pamiršome.
Po kelių dienų zuikiui buvo išrinktas Pūkio vardas. Vakarais naujasis mūsų namų gyventojas straksėdavo po kambarį, apžiūrėdamas kiekvieną namų kampelį. Ieškodamas šilumos visada prisiglausdavo parbėgęs prie kojų. Juliukas taip pat rūpindavosi mažuoju zuikiuku. Su vaikštyne vis prieidavo prie dėžės pažiūrėti, ką veikia zuikelis. Vieną kartą beglostydamas Juliukas taip užpešė plaukelius zuikiui, kad tas iš baimės net apsisysiojo.

Taip per keletą dienų Puikis tapo mūsų šeimos dalimi. Artėjo mūsų atostogos, paleisti šio mielo gyvūnėlio nesinorėjo, tad susitarėm su draugais, kad kol mūsų nebus priglaus mūsų zuikiuką. Tačiau Pūkiui šios permainos nepatiko, tad be mūsų išgyveno vos keletą dienų.
Grįžę po atostogų ilgai svarstėme, kokį gyvūnėlį įsigyti. Turėjome jau nupirkę narvą, tad betrūko tik naujojo gyventojo. Tad po ilgų svarstymų narve apsigyveno juoda jūros kiaulytė.